Headlines
  • twitter
  • facebook
  • google plus
  • linkedin
  • rss feed
  • email
Published On:14 Μαΐου 2016
Posted by IRINA

Η κλήση σας... φορολογείται! Χαράτσι και στα σταθερά τηλέφωνα! Φωτιά και λάβρα η έμμεση φορολόγηση - Νέοι φόροι παντού!

- Και τα σταθερά τηλέφωνα στην φορολογική φαρέτρα της κυβέρνησης για να... ικανοποιηθούν οι Θεσμοί
- Eπιβολή φόρου 5% σε κάθε σύνδεση με πρόσβαση σε υπηρεσίες φωνής ή και ευρυζωνικής σύνδεσης (internet)
- Και τι δεν αυξάνεται από την "λαίλαπα" των έμμεσων φόρων στην οποία... πρωτοστατεί η αύξηση του του κανονικού συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 24%
-  Ποτά, τσιγάρα, εστίαση, εισιτήρια ΜΜΜ, ταξί, καύσιμα, πετρέλαιο θέρμανσης είναι μόνο... μερικά

Ακόμη και το σταθερό τηλέφωνο, μπαίνει στο "στόχαστρο" της κυβέρνησης, στο πλαίσιο του νέου πακέτου των έμμεσων φόρων που προωθείται για να ολοκληρωθεί -επιτέλους- η πρώτη αξιολόγηση.

5% φόρος σε κάθε νέα σύνδεση!
Στην πρόταση που παρουσίασε η κυβέρνηση στους δανειστές και είχε τον... εύγλωττο τίτλο "Τέλος συνδρομητών σταθερής τηλεφωνίας" αναφέρεται η επιβολή φόρου 5% σε κάθε σύνδεση με πρόσβαση σε υπηρεσίες φωνής ή και ευρυζωνικής σύνδεσης (internet), με τα προσδοκώμενα έσοδα να ανέρχονται σε 65 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Αγορά", η πρόταση αυτή συναντά τις αντιδράσεις των τηλεπικοινωνιακών εταιρειών, που ζητούν να μην εφαρμοστεί το μέτρο. Όπως σημειώνει το ρεπορτάζ, το τελικό κόστος για τον καταναλωτή θα είναι κατά πολύ υψηλότερο του 5%, καθώς πάνω στην αύξηση από το νέο τέλος θα επιβληθεί και ο ΦΠΑ!

Στη φορολογική λαίλαπα της έμμεσης φορολόγησης, η οποία πλήττει το σύνολο των φορολογουμένων, ανεξαρτήτως εισοδήματος, σημαίνοντα ρόλο θα διαδραματίσει και η αύξηση του κανονικού συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 24%. Ούτε λίγο ούτε πολύ, το προσδωκόμενο δημοσιονομικό αποτέλεσμα από αυτή την πηγή ανέρχεται σε 437 εκατομύρια ευρώ, με τον... αστερίσκο πως δεν θα περιοριστεί δραστικά η κατανάλωση.

Ο κατάλογος των νέων επιβαρύνσεων
Ο συγκεκριμένος συντελεστής του ΦΠΑ αφορά μεταξύ άλλων:

- σε όλα τα τυποποιημένα προϊόντα, τους χυμούς, τα αναψυκτικά και στα οινοπνευματώδη στα σούπερ μάρκετ, στα μίνι μάρκετ και τα περίπτερα
- στην εστίαση και το catering
- στα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς (λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό κλπ)
- στις μετακινήσεις με ταξί
- στην επισκευή και συντήρηση κατοικιών
- στα άνθη - φυτά
- στις υπηρεσίες αποχέτευσης
- στις τιμές των ζωοτροφών για κατοικίδια
- στη λιανική τιμή των καυσίμων

Απαγορευτικές, ωστόσο, θα καταστούν και οι μετακινήσεις με ΙΧ, καθώς στον υψηλότερο συντελεστή ΦΠΑ θα "κουμπώσουν" οι αυξήσεις του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης σε βενζίνη, ντίζελ, υγραέριο και φυσικό αέριο. Οι αυξήσεις στην τελική τιμή θα είναι μάλιστα κατά πολύ υψηλότερες εάν αντιστραφεί η έως σήμερα πτωτική πορεία των διεθνών τιμών του πετρελαίου.

Δεν γλιτώνει όμως ούτε το πετρέλαιο θέρμανσης, για το οποίο το επίδομα περιορίστηκε ήδη στο μισό. Παράλληλα, αυξάνεται και το κόστος απόκτησης ΙΧ, με τη συγκεκριμένη αγορά που γνώρισε άνθηση τους προηγούμενους μήνες να δέχεται έτσι ένα ισχυρό πλήγμα.

Πηγή: newsit.gr

Σου άρεσε το άρθρο; πάτησε like!By IRINA on 3:51 μ.μ.. Filed under . Follow any responses to the RSS 2.0. Leave a response

0 σχόλια for "Η κλήση σας... φορολογείται! Χαράτσι και στα σταθερά τηλέφωνα! Φωτιά και λάβρα η έμμεση φορολόγηση - Νέοι φόροι παντού!"

Leave a reply

Κάνε το σχόλιο σου εδώ...

    Το Αρχείο μας

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΣΕΛΙΔΩΝ

Θέλετε δικό σας ραδιοφωνικό σταθμό; Σπάστε το φράγμα των FM και ακουστείτε σε όλον τον πλανήτη. Μήπως θέλετε να δημιουργήσετε ένα web radio με το δικό του ξεχωριστό site;

Ακούστε τον καιρό live

Μία προσφορά του www.k24.grΕλα και εσύ στην παρέα μας!

Κάντε εγγραφή...

Εισάγετε το email σας για να λαμβάνετε ένα καθημερινό email με όλες τις νέες αναρτήσεις


(Μην ξεχάσετε να πατήσετε στο link ενεργοποίησης που θα σας στείλει η Google)

My banner

Image and video hosting by TinyPic

Αναγνώστες